Tijd voor een vragenrondje! Wij zijn er om jullie vragen te beantwoorden

Farm Brothers

Wie is Farm Brothers?

Farm Brothers is in 2013 ontstaan als impactorganisatie met als missie: een gezonde bodem voor alle komende generaties. Hoe willen we dit bereiken? Door het verkopen van de lekkerste biologische koekjes! Want biologische landbouw draagt bij aan een gezonde bodem. Je hoort het al: kleine koekjes, grote dromen!

Welke producten hebben jullie?

We hebben een Original en Kids koekjesassortiment. Allemaal biologisch, vegan en palmolievrij! Het Original koekjesassortiment combineert de lekkerste smaken: Ginger & Lemon , Almond Brownie, Hazelnut Cinnamon Roll, Pecan Coco Choco en Dark Chocolate Sea Salt. Mhmmm! Ons Kids koekjesassortiment is brown-baked, heerlijk krokant en bevat 33% minder suiker dan andere (biologische) kinderkoekjes in de markt. Op naar de supermarkt!

Jullie zijn een B Corp, wat betekent dat?

Sinds 2016 zijn we inderdaad B Corp gecertificeerd. En daar zijn we meer dan trots op! Het ‘benefit corporation’ certificaat wordt toegekend aan bedrijven die belang hechten aan verantwoord ondernemen. Dat certificaat werd ons via een strenge aanmeldprocedure toegekend. Verschillende zaken werden dan ook onder de loep genomen: bestuur, werknemers, gemeenschap, milieu en klanten. Elke drie jaar is er een verificatieproces dat continue verbetering stimuleert. We zijn alvast meer dan trots ons te mogen aansluiten in het ‘clubje’ met onze grote voorbeelden Tony’s Chocolonely, Patagonia, Innocent enzovoort.

Sun Patch

Onze missie

Wat is jullie missie?

Onze missie: een gezonde bodem voor alle komende generaties. In drie krachtige woorden: #SaveTheSoil.

Waarom moeten we ons zorgen maken over de bodem?

Omdat we al 40% van onze gezonde bodem zijn kwijtgeraakt en we over 60 jaar de rest verliezen als we hier niets aan doen. Omdat een gezonde bodem klimaatverandering kan tegengaan. Omdat een gezonde bodem de basis is voor onze voedselproductie. Een bodem bewerkt door biologische landbouw is hiervoor essentieel: geen pesticiden en chemicaliën.

Hoe redt Farm Brothers de bodem?

Farm Brothers ondersteunt de biologische boeren op twee manieren: Wij maken koekjes van 100% biologische ingrediënten. En dat proef je! Wij kopen met elk verkocht pak koek 12cm² verarmde landbouwgrond en veranderen het in gezonde, biologische grond voor altijd! Dit doen we samen met onze partner BD Grondbeheer in Nederland.

Save the Soil Patch Earth Patch

Partner BD Grondbeheer

Hoe zit jullie samenwerking met BD Grondbeheer in elkaar?

We werken samen met de Nederlandse stichting BD Grondbeheer om verarmde landbouwgrond op te kopen, die zij dan verpachten (zonder winstoogmerk) aan biologische boeren en tuinders. Concreet schenken we jaarlijks 0.5% van onze omzet aan BD grondbeheer voor het vrijmaken van conventionele landbouwgrond. Omgerekend komt het erop neer dat je als consument ca. 12cm² verarmde landbouwgrond redt per pak gekochte koekjes, en dat voor altijd!

Wie is jullie partner BD Grondbeheer?

BD Grondbeheer is een Nederlandse stichting die streeft naar een gezonde aarde, gezonde voeding en een gezonde economie. Dat doen ze via Biologisch-Dynamische landbouw. Via donaties en eeuwigdurende obligaties koopt BD Grondbeheer conventionele landbouwgrond aan en lossen ze de leningen erop af. Ze verpachten die grond dan (zonder winstoogmerk) aan natuurvriendelijke boeren en tuinders. Op die manier verzekeren ze vruchtbare landbouwgrond – nu en in de toekomst – voor de productie van gezonde en vitale voeding. BD Grondbeheer garandeert bodemvruchtbaarheid voor minstens 7 generaties na ons.

Watering Can Patch

Biologische landbouw

Waarvoor staat biologisch?

De term ‘Bio’ of ‘Biologisch’ mag niet zomaar gebruikt worden. Het betekent dat een product gemaakt is van grondstoffen of ingrediënten die geteeld zijn zonder chemische of synthetische bestrijdingsmiddelen. Biologische boeren mogen ook geen kunstmest gebruiken en hun dieren moeten behandeld worden volgens de voorschriften van de bio wetgeving. Je herkent biologisch verpakte voedingsproducten aan het EU biolabel.

Waarom is biologische landbouw beter dan traditionele landbouw?

Biologische landbouw heeft verschillende voordelen ten opzichte van traditionele landbouwmethoden. Allereerst ondersteunt het de biodiversiteit, waardoor een rijke verscheidenheid aan planten, dieren en micro-organismen in stand wordt gehouden. Dit zorgt voor een gezond en veerkrachtig ecosysteem. Daarnaast draagt biologische landbouw bij aan het reinigen en onderhouden van water en waterkwaliteit. Dit komt omdat er geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest worden gebruikt die in waterbronnen kunnen lekken. Verder zorgt biologische teelt voor meer organisch materiaal in de bodem, wat bijdraagt aan een betere bodemstructuur en vruchtbaarheid. Als gevolg daarvan hebben we een voedselrijke bodem die gezondere gewassen voortbrengt. Kortom, biologische landbouw is een holistische benadering die zowel het milieu als de consument ten goede komt.

Hoeveel CO2 kan de bodem opnemen?

De bodem slaat drie maal zoveel CO2 op als de atmosfeer en twee keer de hoeveelheid in alle planten en bodem! Crazy. Als je nu nog niet overtuigd bent van de kracht van onze bodem, dan weten wij het ook niet meer!

Wat moet ik me voorstellen bij verarmde landbouwgrond?

In 2022 is maar liefst 40% van de wereldwijde bodem gedegradeerd. Dat is enorm! Aangetast land komt in verschillende vormen voor: te intensief bewerkte landbouwgrond, dor woestijnland of gekapte regenwouden.

Shovel Patch

Verpakking

Is jullie verpakking recycleerbaar?

De Farm Brothers KIDS verpakking is 100% recycleerbaar (karton & folie). De Farm Brothers 135g Original verpakking is niet volledig recycleerbaar door de folie (karton = papier, transparante tray = PMD, folie = restafval). We werken dus aan een recycleerbare folieoplossing die ons helpt om de kwaliteit van onze koekjes te behouden.

Hoe bewaar ik de koekjes het best eens ze geopend zijn?

Onze koekjes blijven het langst lekker als je ze na opening bewaart in een afgesloten koektrommel. Idealiter bewaar je de koeken ook op een koele en droge plek (tussen de 16 en 20 graden).

Ingrediënten

Zijn de Farm Brothers koekjes gezond?

De Farm Brothers koekjes zijn gemaakt van biologische, natuurlijke ingrediënten. Dit wil zeggen dat de ingrediënten geteeld zijn zonder chemische of synthetische bestrijdingsmiddelen, wat er voor zorgt dat Farm Brothers een natuurlijke koek is. Maar Farm Brothers is en blijft een koek, waardoor er ook een bepaald suikergehalte in de koekjes te vinden is. In de kinderkoekjes (Naturel en Choco Chip) zit er wel 33% minder suiker.

Waarop is de -33% suikerclaim gebaseerd bij de kinderkoeken?

Onze kinderkoeken bevatten 33% minder suiker ten opzichte van andere (biologische) kinderkoeken in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland!

Dark Choco Patch
Hazelnut Patch Heart Patch

Stond jouw vraag hier niet tussen?

Laat het ons weten via info@farmbrothers.com of via +32 (0) 57 69 00 79
We horen graag van jou!